Fritidshemmens dag 10 maj på Rågsveds grundskola

Fritidshemmen gör elevens dag komplett och vi vill uppmärksamma den viktiga verksamheten som äger rum på våra fritidshem. Sedan 1987 firar vi den andra tisdagen i maj varje år och tisdagen den 10 maj är det dags igen! Det är viktigt att elever får rätt förutsättningar från början. Vägen till en bättre skola, med allt från förskola till fritidshem, går genom att satsa nu. Det är i fritidshemmen som eleverna får möjlighet att utveckla olika förmågor och intressen genom ett lekfullt lärande. Fritidspedagogiken handlar om samarbete och kreativitet. Genom att ta till vara på den andra hälften av elevernas dag i skolan och satsa på fritidshemmen kan elever också nå bättre resultat i skolan. Fritids-hemmens dag firas på fritidshem över hela Sverige.